Saltdal JFF

Posted by: Suzanne Deckow | Category: Blogg | Comments Off on Høstjakten er i gang! Har du alt du trenger?

Høsten banker på døren, og for enkelte mennesker betyr dette bare én ting, nemlig at jaktsesongen er i gang. Svært mange nordmenn elsker friluftsliv, og blant disse finnes det mange ivrige jegere. Det finnes mange dyr man kan jakte på i Norge, blant annet rødrev, røyskatt, villrein og hjort. Elg- og rypejakt er kanskje de vanligste formene for jakt i Norge hvor man spiser byttet man feller.

Riktig utstyr og bekledning til jakten

Til den typen jakt man bedriver i Norge, trengs det godt utstyr. I tillegg til et våpen, som en hagle eller en rifle, finnes det mye utstyr man kan ta i bruk for å forenkle jakten, for eksempel en jaktradio som gjør at du enkelt kan kommunisere med de andre på jaktlaget. Man trenger selvfølgelig også riktig bekledning. Det er vanlig å bruke klær i kamuflasjefarger som grønt og brunt, og dette er selvfølgelig for å gjøre seg minst mulig synlig for dyrene man jakter på. Det er også viktig at klærne man bruker både er vindtette og vanntette for at man skal holde ut lengst mulig.

Klær tilpasset de litt større blant oss

For de litt større blant oss kan det oppleves som vanskelig å finne det utstyret man trenger i riktig størrelse. Ettersom jaktklær er en spesiell type bekledning, kan man heller ikke bruke andre klær som kompensasjon. For deg som trenger jaktklær i store størrelser, bør du ta turen innom nettbutikken Motleydenim. Her finner du både kamuflasjebukser og varme jakker som passer perfekt til høstjakten. God jakt, og husk at man må ha bestått Jegerprøven for å ha lov til å jakte i Norge!